جستجو در اشرافی
خانه سایدبار
سبد خرید
تماس با اشرافی

گزارش کامل از جدیدترین ساعت‌های تودور، واشرون کنستانتین و یگر-لوکولتر در Watches and Wonders 2025

ادمین اشرافی
اشرافی
1404-01-22 ۱۱:۳۵
گزارش کامل از جدیدترین ساعت‌های تودور، واشرون کنستانتین و یگر-لوکولتر در Watches and Wonders 2025

حالا که هیاهوی روز اول نمایشگاه Watches and Wonders کم‌کم خوابیده، وقتشه یه نفس تازه کنیم و نگاهی دقیق‌تر به جدیدترین ساعت‌های امسال بندازیم تا سر در بیاریم بعضی از این ساعت‌سازهای کاردرست دقیقاً چی رو کردن. با وجود اینکه بعضی مدل‌های پرحاشیه مثل «لند-دوئلر» (Land-Dweller) حسابی سروصدا کردن و تیترها رو به خودشون اختصاص دادن، مهمه که از این جنجال‌ها فاصله بگیریم و ببینیم بقیه برندها چه چیزهای جالبی برای عرضه داشتن.

تودور (Tudor): تمرکز روی خانواده محبوب بلک‌بی (Black Bay)

مدل بلک‌بی 58 (Black Bay 58) بدون شک یکی از پرطرفدارترین ساعت‌های تودوره، درست مثل کل خانواده بلک‌بی با اون همه زیرمجموعه‌های مختلفش مثل پرو (Pro)، کرنوگراف (Chronograph)، وان (One) و غیره. اما مدل 58 همیشه گل سرسبد این مجموعه بوده و حالا تودور با یه رنگ قرمز جذاب، این مدل رو گسترش داده.

این ساعت با دو تا بند عرضه می‌شه: یکی بند پنج‌تکه (که جواب تودور به بند جوبیلی معروف رولکسه) و اون یکی بند مدل اویستر با پرچ‌های تزئینی معروف تودور (که بهش میگن faux-rivet). قابش همون اندازه استاندارد ۳۹ میلی‌متری این مجموعه است و ضخامت خیلی خوب و باریک ۱۱.۷ میلی‌متری داره. تودور قبلاً در سال ۲۰۲۳ بزل (قاب دور شیشه) قرمز رو برای مدل بلک‌بی ۴۱ معرفی کرده بود، ولی اینجا انگار این ایده رو یه پله بالاتر بردن و حسابی جذاب‌ترش کردن. به نظرم این یکی از شیک‌ترین چیزاییه که تودور تو این مدت اخیر رو کرده. من خودم که عاشق اون رولکس اویستر پرپچوال ۴۱ با صفحه مرجانی‌ام، احتمالاً این یکی رو هم به لیست خریدم اضافه کنم!

علاوه بر بلک‌بی 58 جدید، تودور یه مدل بزرگ‌تر به اسم بلک‌بی 68 (Black Bay 68) هم معرفی کرده که قطرش ۴۳ میلی‌متره و با صفحه آبی یا نقره‌ای (هر دو با بزل مشکی) عرضه می‌شه. مجموعه بلک‌بی پرو (Black Bay Pro) هم که قبلاً فقط صفحه مشکی داشت، حالا یه مدل با صفحه نقره‌ای هم بهش اضافه شده. مدل بلک‌بی کرنوگراف (Black Bay Chronograph) هم از این به بعد با بند پنج‌تکه قابل سفارشه. و اما مجموعه غواصی پلاگوس (Pelagos)، یه مدل کاملاً جدید به اسم پلاگوس اولترا (Pelagos Ultra) بهش اضافه شده. این مدل یه قاب تیتانیومی ۴۳ میلی‌متری ارتقاء یافته با تزئینات آبی روی صفحه مشکی داره و مقاومت در برابر آبش هم از ۵۰۰ متر قبلی به ۱۰۰۰ متر افزایش پیدا کرده. این یعنی با جان‌سخت‌ترین ساعت غواصی تودور تا به امروز طرفیم!

یگر-لوکولتر (Jaeger-LeCoultre یا JLC): همه نگاه‌ها به رِوِرسو (Reverso)

معمولاً تو فصل معرفی مدل‌های جدید، برندها سعی می‌کنن تمرکزشون رو روی چند تا از مجموعه‌هاشون پخش کنن تا کل محصولاتشون به‌روز و جذاب بمونه. بعضی برندها، مثل تودور امسال، بیشتر روی یه مجموعه خاص مثل بلک‌بی تمرکز می‌کنن، ولی حواسشون به بقیه مدل‌هاشون هم هست. اما از اون طرف، یگر-لوکولتر امسال فقط و فقط روی مجموعه افسانه‌ای و نمادین رِوِرسو (Reverso) تمرکز کرده.

با اضافه کردن ۱۵ مدل جدید به این خط تولید، انگار JLC می‌خواد بگه که رِوِرسو کلید «معکوس کردن» (ببخشید دیگه، نتونستم جلوی خودمو بگیرم و از این جناس استفاده نکنم!) وضعیت این برنده و می‌خوان با کمکش سهم از دست رفته‌شون تو بازار رو پس بگیرن.

برای شروع، سه تا مدل جدید رِوِرسو وان (Reverso One) داریم که مخصوص خانم‌ها طراحی شدن و حسابی با جواهرات تزئین شدن. دو تاشون از طلای صورتی و یکیشون از طلای سفید ساخته شده. با اون چیدمان رنگارنگ سنگ‌های قیمتی روی قابشون، واقعاً جلوه باشکوه و خیلی لوکسی دارن. علاوه بر این‌ها، JLC یه مجموعه چهار تایی رِوِرسو تریبیوت (Reverso Tribute) هم معرفی کرده که تولید محدوده. این مدل‌ها که از طلای سفید ساخته شدن و ابعادشون ۴۵.۶ در ۲۷.۴ میلی‌متره، به طور خاص به ریشه‌های ایرانی ورزش چوگان (که ادعا می‌شه اصالت ایرانی داره) ادای احترام می‌کنن. این کار رو با صفحه‌های میناکاری شده به روش بسیار دقیق گراند فو (grand feu) و نقاشی‌های میناکاری خیلی استادانه و پرجزئیات پشت قاب انجام دادن. این چهار تا اثر هنری که همشون تو آتلیه هنرهای نادر (Métiers Rares) یگر-لوکولتر خلق شدن، هر کدوم فقط به تعداد ۱۰ عدد تولید می‌شن.

JLC برای کسایی که دنبال یه چیز کلاسیک‌تر و شاید معمولی‌تر (البته در دنیای JLC!) هستن هم مدل‌های رِوِرسو دوفیس اسمال سکندز (Duoface Small Seconds) رو عرضه کرده. این مدل‌ها صفحه‌های مشکی و آبی با پرداخت جذاب سان‌برست (sunburst) دارن که زیاد تو چشم نیستن و در پشت قاب، یه صفحه دوم نقره‌ای رنگ دارن (همون ویژگی معروف دوفیس یا دو چهره). جنسشون از فولاد ضدزنگه و ابعادشون ۴۷ در ۲۸.۳ میلی‌متره. می‌شه گفت این مدل‌ها، رِوِرسو در سنتی‌ترین و اصیل‌ترین شکل ممکنشه.

البته JLC چند تا مدل رِوِرسوی فوق‌العاده پیچیده مثل هایبریس آرتیستیکا (Hybris Artistica)، یه مدل دقیقه‌شمار (Minute Repeater) و چند تای دیگه هم معرفی کرده که واقعاً برای توضیح کاملشون اینجا جا نداریم و هرکدوم یه مقاله جدا می‌خوان. اما ساعتی که من خودم بیشتر از همه برای دیدنش هیجان‌زده‌ام، مدل رِوِرسو تریبیوت مونوفیس اسمال سکندز (Reverso Tribute Monoface Small Seconds) از جنس طلای ۱۸ عیار صورتیه. این ساعت یه بند مش میلانیز (Milanese mesh) خیره‌کننده از همون طلای ۱۸ عیار صورتی و یه صفحه طلایی با بافت دون‌دون یا گرین (grained) فوق‌العاده زیبا داره که واقعاً نفس آدم رو بند میاره. این مدل یه نشونه جدیه که JLC قصد داره تو سال‌های آینده، رِوِرسو رو به قلمروهای جدیدی وارد کنه و حسابی روش مانور بده. قیمتش ۴۴,۸۰۰ یوروئه که خب، پول کمی نیست، ولی انصافاً سخته بگیم زیبا نیست!

واشرون کنستانتین (Vacheron Constantin): جشن ۲۷۰ سالگی با شکوه تمام

هر روز پیش نمیاد که یه برند ساعت‌سازی ۲۷۰ ساله بشه! فقط تعداد انگشت‌شماری از برندها تونستن به این سن برسن و حتی تعداد کمتری تونستن این مسیر طولانی رو بدون اینکه یه جایی تو تاریخشون نیاز به احیا شدن یا تعطیلی موقت داشته باشن، طی کنن. واشرون کنستانتین یکی از اون برندهای اصیل و پر افتخاره. برای گرامیداشت این مناسبت خیلی خاص، واشرون سنگ تموم گذاشته تا مطمئن بشه که مدل‌های جدید سال ۲۰۲۵ همون چیزی باشن که از یکی از اعضای «تثلیث مقدس» ساعت‌سازی انتظار می‌ره.

شروع جشن‌های واشرون با مدل‌های ویژه ۲۷۰ سالگی از مجموعه‌های ترادیشنل (Traditionnelle) و پاتریمونی (Patrimony) هست. در مجموع شش مدل لیمیتد ادیشن (تولید محدود) داریم: دو مدل از ترادیشنل و چهار مدل از پاتریمونی که بین مدل‌های پاتریمونی مون فیز رتروگراد دیت (Patrimony Moon Phase Retrograde Date – نمایش فاز ماه و تاریخ برگشتی) و پاتریمونی سلف-وایندینگ (Patrimony Self-Winding – کوک اتوماتیک) تقسیم شدن (به ترتیب ۳ و ۱ مدل). واقعاً واشرون سال ۲۰۲۵ رو با قدرت شروع کرده! بسته به مدل خاص، این ساعت‌ها به تعداد ۲۷۰ یا ۳۷۰ عدد تولید می‌شن و همشون صفحه‌های نقره‌ای رنگ دارن با همون الگوی معروف صلیب مالتی (Maltese cross – نماد برند واشرون) که به صورت خیلی ظریف حکاکی شده و مخصوص همین سالگرد طراحی شده.

علاوه بر مدل‌های سالگرد، واشرون سه تا مدل «صفحه باز» یا اپن‌فِیسد (openfaced) از مجموعه ترادیشنل هم معرفی کرده که هر کدوم به تعداد ۳۷۰ عدد تولید می‌شن. این سه مدل شامل یه تقویم کامل (complete calendar)، یه تقویم دائمی با تاریخ رتروگراد (perpetual calendar retrograde date) و یه توربیلون با تاریخ رتروگراد (tourbillon retrograde date) می‌شن. هر سه تاشون قاب پلاتینی ۴۱ میلی‌متری یکسان دارن، ولی ضخامتشون یه کم با هم فرق می‌کنه. صفحه‌هاشون «باز» هست، یعنی قطعات داخلی و پیچیده موتور از روی صفحه دیده می‌شه و می‌تونید از دیدن کارکردشون لذت ببرید. بقیه قسمت‌های صفحه نقره‌ای هم همون طرح حکاکی شده صلیب مالتی رو داره. این سه تا ساعت واقعاً فوق‌العاده تاثیرگذارن و اوج هنر ساعت‌سازی رو نشون می‌دن.

و بالاخره، می‌رسیم به دو تا ساعت فوق پیچیده (کامپلیکیشن) از واشرون: یکی تحسین‌برانگیز و اون یکی دیگه، یعنی اصلاً یه چیزی اونورتر از سرگیجه‌آور! اول بریم سراغ اون معمولیه (البته به نسبت اون یکی شاهکار!): مدل ترادیشنل توربیلون پرپچوال کلندر (Traditionnelle Tourbillon Perpetual Calendar – توربیلون و تقویم دائمی). این ساعت که فقط ۱۲۷ عدد ازش تولید می‌شه، از موتور جدید و اختصاصی کالیبر 2162 QP/270 استفاده می‌کنه. قابش ۴۲ میلی‌متری و از جنس پلاتینه، ولی ضخامتش فقط ۱۱.۱ میلی‌متره که برای همچین ساعت پیچیده‌ای خیلی خوبه و باعث می‌شه قطر بزرگش روی مچ خوب بشینه و اذیت نکنه. صفحه‌اش هم همون طرح نقره‌ای صلیب مالتی حکاکی شده رو داره. این مدل نمایشی چشمگیر از استعداد و توانایی فنی واشرون تو ساخت ساعت‌های خیلی پیچیده است، اما در برابر ساعت بعدی، واقعاً حرفی برای گفتن نداره!

این شما و این لِه کابینوتیه ‘سولاریا اولترا گرند کامپلیکیشن’ (Les Cabinotiers ‘Solaria Ultra Grand Complication’)! ساعتی که فعلاً فقط یه دونه ازش ساخته شده و رسماً پیچیده‌ترین ساعت مچی هست که تا حالا تو دنیا ساخته شده. بله، درست شنیدید! این ساعت با ۴۱ تا کامپلیکیشن (یعنی ۴۱ تا قابلیت و نمایشگر فنی پیچیده)، درست یک سال بعد از معرفی لِه کابینوتیه ‘برکلی گرند کامپلیکیشن’ (Les Cabinotiers ‘Berkley Grand Complication’) توسط واشرون معرفی می‌شه؛ اون یه ساعت جیبی بود با ۶۳ تا کامپلیکیشن! ساخت این ساعت مچی فوق‌العاده پیچیده و شگفت‌انگیز، هشت سال زمان برده و فقط یه ساعت‌ساز ماهر روش کار کرده! لیست کامپلیکیشن‌هاش خودش به تنهایی می‌تونه موضوع یه مقاله کامل و مفصل باشه. باورتون می‌شه این همه پیچیدگی توی یه قاب به ابعاد فقط ۴۵ در ۱۵ میلی‌متر جا شده؟ این زیبای دوصفحه‌ای (بله، پشتش هم یه صفحه دیگه با کلی نمایشگر داره!)، ویترینی از مهارت فنی بی‌رقیب و استادیه که خیلی خوب بهمون یادآوری می‌کنه چرا واشرون کنستانتین جزو ‘تثلیث مقدس’ ساعت‌سازیه (در کنار پتک فیلیپ و اودمار پیگه). همونطور که گفتم فعلاً تک‌نسخه‌اس، اما مشتری‌های خیلی خاص می‌تونن برای خودشون سفارش بدن. البته هر ساعت جدیدی که ساخته بشه، با سلیقه مشتری شخصی‌سازی می‌شه تا همچنان منحصر به فرد و تک باقی بمونه.

حرف آخر

واقعاً سخته که بخوایم همه چیزهایی که تا الان تو Watches and Wonders 2025 معرفی شده رو هضم کنیم و تو ذهنمون جا بدیم. حس می‌کنم با وجود گذشت روز اول، هنوز فقط نوک کوه یخ رو دیدیم و کلی خبر هیجان‌انگیز دیگه مونده. البته این خودش خیلی خوبه و نشون می‌ده که دنیای ساعت امسال حسابی پرباره! با معرفی پیچیده‌ترین ساعت مچی تاریخ توسط واشرون، یه رِوِرسوی طلای صورتی فوق‌العاده زیبا با بند میلانیز از JLC و یه بلک‌بی 58 قرمز جذاب و پرطرفدار از تودور، به نظرم امسال تا همینجا هم انتظارات رو برآورده کرده و حتی فراتر رفته. من که خیلی هیجان‌زده‌ام تا بیشتر کنکاش کنم و ببینم تو روزهای آینده چه گنج‌های دیگه‌ای از دل این نمایشگاه بیرون میاد و منتظرمون هستن. با ما همراه باشید!

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید  

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *