جستجو در اشرافی
خانه سایدبار
سبد خرید
تماس با اشرافی

آیا ساعت‌های سرامیکی بهترین انتخاب برای طرفداران سخت‌پسند ساعت هستند؟

ادمین اشرافی
اشرافی
1403-08-15 ۱۱:۵۱
آیا ساعت‌های سرامیکی بهترین انتخاب برای طرفداران سخت‌پسند ساعت هستند؟

ساعت‌های شرکت رادو، که پیشگام تولید ساعت‌های سرامیکی است، از دهه ۱۹۸۰ در بین علاقه‌مندان به ساعت محبوبیت داشته‌اند. سرامیک به خاطر دوام بالا، انحصاری بودن، ضد حساسیت بودن و البته راحتی استفاده به دلیل وزن سبکش شناخته شده است.

اما نقطه عطف واقعی این متریال در دنیای ساعت‌سازی تا سال ۲۰۰۷ رخ نداد، زمانی که رولکس از سرامیک مشکی برای حلقه بیزل مدل GMT-Master II ref. 116710LN استفاده کرد. امگا هم قرار بود همین کار را با مدل Seamaster Planet Ocean 600M انجام بده که اون هم یک بیزل سرامیکی گرفت. در سال ۲۰۱۳، امگا اولین ساعت مچی خودش با بدنه کاملاً سرامیکی مشکی رو معرفی کرد، مدل Speedmaster Professional “Dark Side of the Moon” (معروف به DSOTM). از اون موقع، برندهای بزرگ و کوچک ساعت‌سازی هم از این روند پیروی کردند و ساعت‌های سرامیکی رو به کاتالوگ‌های خودشون اضافه کردند.

رولکس و امگا اولین سازندگان ساعت‌های سرامیکی نبودند، اما معروف‌ترین‌هاشون هستند. با این حال برخلاف امگا، رولکس هنوز ساعتی با بدنه یا بند سرامیکی تولید نکرده است.

امروز می‌خوایم همه چیز رو درباره ساعت‌های سرامیکی و برندهایی که اونها رو می‌سازند به شما بگیم، و همینطور بعضی از جالب‌ترین مدل‌های ساعت سرامیکی رو معرفی کنیم. همچنین توضیح می‌دیم که این متریال چطور ساخته میشه و مزایا و معایبش چیه.

ساعت سرامیکی چیه؟

به زبون ساده، یک ساعت سرامیکی، ساعتی هست که بدنه و/یا بند اون کلاً یا جزئاً از سرامیک ساخته شده. اما سرامیک های‌تک چیه؟ این ماده تقریباً چهل سال است که در صنعت ساعت‌سازی استفاده میشه. اما از چی ساخته شده؟ و چطور تولید میشه؟

مواد خام خاصی مثل اکسید آلومینیوم، کاربید سیلیکون، دی‌اکسید زیرکونیوم و نیترید آلومینیوم در ساخت سرامیک‌های های‌تک به کار میرن. این مواد سرامیک رو مقاوم‌تر می‌کنن و کمک می‌کنن در شرایط سخت دوام بیاره. این مواد با پایدارکننده‌ها مخلوط میشن و به پودر ریزی تبدیل میشن. بعد این پودر با پرس خشک یا قالب‌گیری تزریقی به شکل مورد نظر در میاد. در مورد ساعت‌های سرامیکی، این شکل می‌تونه بدنه یا قطعات بند باشه.

قطعاتی که با این روش شکل گرفتن، تحت فرآیند زینترینگ قرار می‌گیرن که طی اون ذرات پودر در دمای بالا به هم جوش می‌خورن. نتیجه این کار یک ساختار متراکم سرامیکی هست. بعد از زینترینگ، قطعات سرامیکی پردازش نهایی میشن، مثلاً پولیش می‌شن.

مزایا و معایب ساعت‌های سرامیکی

مثل هر متریال دیگه‌ای، سرامیک هم مزایا و معایب خودش رو داره.

مزایا:

  • محکم و مقاوم در برابر خش: سرامیک فوق‌العاده ضد خش و مقاوم در برابر فرسایش هست. به همین خاطر ساعت‌های سرامیکی معمولاً خیلی بیشتر از ساعت‌های ساخته شده از موادی مثل استیل یا طلا نو به نظر می‌رسن.
  • مقاوم در برابر خوردگی: سرامیک به طور ویژه‌ای در برابر خوردگی و اکسیداسیون مقاوم هست. این یعنی می‌تونید اون رو در محیط‌های شور یا مرطوب بدون نگرانی از زنگ‌زدگی استفاده کنید. علاوه بر این، سرامیک مقاومت بالایی در برابر اشعه UV داره و حتی بعد از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید رنگش نمی‌پره.
  • سبک: سرامیک از استیل، طلا و تیتانیوم سبک‌تر هست، که باعث میشه یک ساعت سرامیکی واقعاً راحت باشه.
  • گزینه‌های رنگی متنوع: ساعت‌های سرامیکی در طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها در دسترس هستن که با افزودن رنگدانه‌ها یا رنگ‌ها در طول فرآیند تولید ایجاد میشن.
  • ضد حساسیت: سرامیک هیپوآلرژنیک هست. این یعنی علاقه‌مندان به ساعت که مثلاً به نیکل حساسیت دارن و نمی‌تونن ساعت‌های استیل بپوشن، می‌تونن از ساعت‌های سرامیکی استفاده کنن.

معایب:

  • شکننده: سرامیک از استیل، طلا و تیتانیوم شکننده‌تر هست و می‌تونه در اثر ضربه محکم بشکنه یا خرد بشه.
  • تولید گران: تولید ساعت‌های سرامیکی پیچیده است. به تکنیک‌ها و تجهیزات تولید خاصی نیاز داره و در نتیجه هزینه‌های تولید و قیمت فروش بالاتری داره.
  • تعمیر سخت: وقتی یک ساعت سرامیکی آسیب می‌بینه، تعمیرش معمولاً پیچیده‌تر و گرون‌تر از ساعت‌های ساخته شده از مواد دیگه است، چون کار کردن با سرامیک سخت‌تر هست.

برندهای معروف با ساعت‌های سرامیکی

ساعت‌های سرامیکی سال‌هاست که ترند هستن و این یعنی تعداد زیادی از سازنده‌ها، حتی کوچکترها، یکی دو مدل سرامیکی تو کاتالوگشون دارن. بعضی از معروف‌ترین برندها و مدل‌ها عبارتند از:

آدمار پیگه

این ساعت‌ساز لوکس از شهر له براسو سوئیس از اوایل دهه ۱۹۹۰ از سرامیک استفاده می‌کنه. یکی از اولین ساعت‌های آدمار پیگه با بیزل سرامیکی مشکی، مدل Royal Oak Offshore Chronograph بود که در سال ۱۹۹۳ معرفی شد.

معروف‌ترین ساعت‌های سرامیکی آدمار پیگه، مدل Royal Oak Perpetual Calendar از جنس سرامیک سفید یا آبی و Royal Oak Offshore Chronograph از جنس سرامیک مشکی هستن. اولی دارای بدنه و بند سرامیکی هست، در حالی که Offshore Chronograph فقط بدنه سرامیکی داره.

شنل

شنل به خاطر ساعت‌های شیک زنانه و مردانه‌اش معروفه که اغلب از سرامیک ساخته شدن. این برند از دهه ۱۹۹۰ برای ساعت‌هاش از سرامیک استفاده می‌کنه. در سال ۲۰۰۰، شنل مدل J12 رو معرفی کرد که حالا یکی از معروف‌ترین ساعت‌های سرامیکی دنیاست. J12 سرامیکی در سه سایز (۳۳، ۳۸ و ۴۱ میلی‌متر) موجوده، اما فقط در دو رنگ (مشکی و سفید). مدل‌های پریمیوم به توربیون مجهز هستن.

IWC شافهاوزن

IWC از اواخر دهه ۱۹۸۰ برای ساعت‌هاش از سرامیک استفاده می‌کنه. یکی از اولین ساعت‌های IWC که از این متریال استفاده کرد، مدل Pilot’s Watch Mark XII از سال ۱۹۹۳ بود که یک بیزل سرامیکی مشکی داشت. IWC یک آلیاژ سرامیکی خاص به نام سراتانیوم رو توسعه داد که ترکیبی از سرامیک و تیتانیوم هست. مدل Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition “50 Years Aquatimer” یکی از معروف‌ترین ساعت‌های IWC ساخته شده از سراتانیوم هست.

کلکسیون Big Pilot خونه یک ساعت سرامیکی خاص به نام Perpetual Calendar Top Gun Edition “Mojave Desert” هست. این ساعت خلبانی یک بدنه ۴۶.۵ میلی‌متری از جنس سرامیک به رنگ شنی داره. مدل‌های سرامیکی دیگه رو می‌تونید در خط تولید Ingenieur و Da Vinci این برند پیدا کنید.

امگا

غول ساعت‌سازی سوئیس از سال ۲۰۱۳ برای ساعت‌هاش از سرامیک استفاده می‌کنه، زمانی که مدل Speedmaster “Dark Side of the Moon” رو با بدنه کاملاً سرامیکی مشکی معرفی کرد. در طول سال‌ها، نسخه‌های دیگه Speedmaster هم به خط تولید ساعت‌های سرامیکی اضافه شدن. مثلاً، بدنه مدل “White Side of the Moon” از سرامیک سفید و بدنه “Grey Side of the Moon” از سرامیک خاکستری ساخته شده.

برای طرفدارهای ساعت‌های غواصی، امگا ساعت‌های غواصی سرامیکی در سایزها و رنگ‌های مختلف هم ارائه می‌کنه. مدل Seamaster Planet Ocean 600M در قطرهای ۳۹.۵ و ۴۴.۵ میلی‌متر موجوده، که نسخه بزرگ‌تر در رنگ‌های آبی و مشکی عرضه میشه، اما Planet Ocean کوچک‌تر فقط به رنگ مشکی در دسترس هست. امگا یک مدل Seamaster 300M با سرامیک مشکی هم تولید می‌کنه.

رادو

رادو از دهه ۱۹۸۰ پیشگام تولید ساعت‌های سرامیکی بوده. این برند استفاده از سرامیک در ساعت‌سازی رو متحول کرد. از زمان معرفی مدل Integral در سال ۱۹۸۶، شرکت به این متریال متعهد مونده و هنوز هم به طور دوره‌ای ساعت‌های سرامیکی در کلکسیون‌های مختلف مردانه و زنانه، علاوه بر سری Integral عرضه می‌کنه.

در حالی که رادو برای مدل Integral روی بدنه‌های زاویه‌دار و ظاهر طراحی‌محور تکیه می‌کنه، مدل Captain Cook یک ساعت غواصی اسپرت هست که مدل‌های سرامیکی رو در ترکیب‌های رنگی و طراحی‌های متنوعی ارائه می‌ده. خط‌های معروف دیگه ساعت‌های سرامیکی رادو شامل کلکسیون‌های HyperChrome، Ceramica و Diamaster هستن.

تودور

شرکت تابعه رولکس یعنی تودور فقط از اوایل دهه ۲۰۱۰ از سرامیک استفاده می‌کنه. اولین ساعت تودور که دارای بیزل سرامیکی بود، مدل Pelagos بود. امروزه، معروف‌ترین ساعت سرامیکی تودور، مدل Black Bay Ceramic هست که در سال ۲۰۲۲ معرفی شد و دارای بدنه و بیزل سرامیکی مشکی هست. این مدل یک نسخه ۴۱ میلی‌متری از تودور Black Bay هست.

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید  

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *