خرید اقساطی
خانه دسته بندی
0
سبد خرید
حساب کاربری
خرید اقساطی

کدام ساعت‌ها بدون باتری کار می‌کنند؟

ادمین اشرافی
اشرافی
1401-12-21 ۰۰:۱۱
کدام ساعت‌ها بدون باتری کار می‌کنند؟

ساعت‌های اتوماتیک نیازی به باتری ندارند؛ زیرا با استفاده از انرژی جنبشی کار می‌کند که کاربر با حرکت بازوی خود در هنگام استفاده از ساعت تولید می‌کند. این ساعت‌های اتوماتیک یا ساعت‌های «خودکوک» از یک روتور (یک وزنه در حال نوسان) در داخل ساعت استفاده می‌کنند که باعث ایجاد انرژی برای کوک کردن و تامین انرژی موردنیاز ساعت می‌شوند. ساعت‌هایی که با دست کوک می‌شوند نیز نیازی به باتری ندارند؛ اما باید مدام آن‌ها را کوک کرد.

انواع دیگری از ساعت‌های دیگری نیز در بازار وجود دارند که شاید به نظر برسند نیازی به باتری ندارند؛ مثلا ساعت‌های جنبشی و خورشیدی. اما ساعت‌های جنبشی یک واحد ذخیره‌سازی الکتریکی داخلی (خازن) و ساعت‌های خورشیدی هم معمولاً باتری‌های لیتیوم قابل‌شارژ دارند. بنابراین، با اینکه شما تا سال‌ها مجبور به تعویض باتری یا خازن در این نوع از ساعت‌ها نیستید، اما باید بدانید که ساعت‌های واقعا بدون باتری به طور مکانیکی )اتوماتیک یا خودکوک( عمل می‌کنند.

کوک کردن ساعت اتوماتیک

شاید فکر کنید در روزگار کنونی همه ساعت‌ها باید باتری داشته باشند. آخرین باری که ساعت مچی با انرژی بخار دیدید، کی بود؟ در واقع، اولین ساعت‌های مچی باتری نداشتند و صرفا با کوک شدن خیلی خوب و دقیق کار می‌کردند.

به طور حتم، ساعت مچی که باید با دست کوک شود شبیه یادگاری از دوران‌های خیلی دور است، آن دوران که «اسب بخار» به معنای واقعی کلمه به تعداد اسب‌هایی اشاره داشت که به جلوی کالسکه‌تان می‌بندید. در حقیقت، با اینکه ساعت‌های کوکی دیگر در این روزگار ابزار رایجی نیستند، اما هرگز هم به طور کامل محو نشدند. هنوز هم تعدادی از طرفداران این نوع از ساعت‌های مچی هستند که حتی رویای داشتن ساعتی از نوع دیگر را در سر نمی‌پرورانند.

ساعت‌های کوکی جای خود را تا حد زیادی به ساعت‌های اتوماتیک داده‌اند (ساعت‌های اتوماتیک به نام ساعت خودکوک نیز شناخته می‌شوند). عملکرد هر دو نوع ساعت به شاه‌فنری داخل ساعت وابسته است که برای حرکت به چرخ‌دنده‌ها بسته شده است. هرچند ساعت‌های اتوماتیک نیازی به مراقبت روزانه ندارند.

در نتیجه طراحی مبتکرانه، ساعت‌های اتوماتیک از حرکت بدن کاربر ساعت‌ها در هنگام حرکت استفاده می‌کند. حرکت طبیعی بازو هنگام پیاده‌روی یا انجام فعالیت‌های دیگر باعث می‌شود قطعه‌ای سنگین داخل ساعت‌ها به سمت جلو و عقب حرکت کند و از آن انرژی جنبشی برای کوک کردن قطار چرخ‌دنده‌ها استفاده می‌شود.

برای استفاده از ساعت‌هایی که انرژی را ذخیره می‌کنند، به‌ویژه اگر روی کلکسیونی از ساعت‌های مچی سرمایه‌گذاری کرده‌اید و احتمالاً نمی‌توانید هر کدام از آن‌ها را هر روز استفاده کنید، می‌توانید از یک کوک‌کننده ساعت استفاده کنید. از این وسایل برای حفظ عملکرد ساعت‌های اتوماتیکی بهره گرفته می‌شود که مدتی است استفاده نمی‌شوند.

این نوع از ساعت‌ها، خواه دستی کوک شوند و خواه خودکوک باشند، احساسی کلاسیک با خود به ارمغان می‌آورند و نیاز به باتری ندارند و همین ویژگی از نظر کسانی که همیشه در تقلا برای تعویض یکی از آن باتری‌های کوچک بودند، یک امتیاز مثبت تلقی می‌شود.

آیا باید یک ساعت اتوماتیک بخرم؟

اکنون که درباره ساعت‌های اتوماتیک اطلاعات به دست آوردید، سؤال این است که ساعت‌های کوک‌شدنی مزیت بیشتری دارند یا ساعت‌های باتری‌دار.

اول، مهم است که بدانید این دو نوع ساعت با هم فرق دارند. علاوه بر منابع تامین انرژی آن‌ها، تفاوت‌های اندک دیگری هم در نحوه رفتار هر دو نوع ساعت وجود دارد.

آشکارترین تفاوت آن‌ها در عقربه دقیقه‌شمار است. در ساعت‌های مچی که چه به صورت دستی و چه به صورت اتوماتیک با کوک‌کردن شارژ می‌شوند، عقربه دقیقه‌شمار به آرامی و با حرکتی ثابت دور تا دور صفحه را می‌پیماید.

اگر به مکانیک یک ساعت کوکی فکر کنید، این مسئله برایتان معنی پیدا می‌کند. در مقابل، اگر عقربه دقیقه‌شمار ساعت با تیک‌وتاک حرکت کند، ساعتی مجهز به باتری را خریده‌اید.

تفاوت دیگر تفاوتی داخلی است و احتمالاً فقط از دید طرفداران فوق‌الذکر ساعت‌های مچی تفاوت ایجاد می‌کند. یک ساعت کوکی، لزوما دستگاهی پیچیده‌تر و طراحی‌شده‌تر خواهد بود. چرخ‌دنده‌های با دقت مونتاژشده این ساعت‌ها را می‌توان اثری هنری دانست و به این ترتیب، از دیدگاه صرفا زیبایی‌شناختی، یک ساعت اتوماتیک جلوه‌ای زیباتر برای تماشا کردن دارد.

ظاهر فیزیکی تنها مزیت این نوع ساعت‌ها نیست. در نتیجه صنعتگری پیشرفته‌تر در ساعت‌های اتوماتیک (و دستی) کوکی، این نوع از ساعت‌ها معمولا بادوام‌تر هستند و نگهداری آن‌ها در شرایط کاری نیز سختی‌های کمتری دارد. فقط کافی است آن‌ها را کوک کنید و همیشه از آن استفاده کنید.

بسیار خوب، مسئله حل شد، درست است؟ استفاده از ساعت‌های اتوماتیک راهی است که باید پیمود. باشد، اما نه اینقدر سریع.

مزایای ساعت‌های دارای باتری چیست؟

اگر هیچ فایده‌ای در ساعت‌های دارای باتری وجود نداشت، در وهله اول هیچ کس آن‌ها را اختراع نمی‌کرد. دلایل آشکاری وجود دارد که باید به این ساعت‌ها توجه کرد.

اینکه نگریستن به ساعت‌های اتوماتیک کلا لذت‌بخش‌تر است و آن‌ها معمولاً نتیجه صنعت‌گری ظریف‌تری هستند، نکته درستی است. اما این ساعت‌ها در عین حال محصولات گرانی هستند. ساعت‌های کوارتز را می‌توان با قیمت ارزانی تولید کرد. بنابراین، اگر تمام آنچه شما نیاز دارید یک ساعت مچی عملگرا و ساده است، یک ساعت مجهز به باتری هم شاید بتواند نیازهای شما را خیلی خوب برآورده کند.

همچنین، ساعت‌های دارای باتری به طور کلی ساعت‌های دقیق‌تری هستند. آن‌ها در هر ماه فقط چند ثانیه عقب و جلو می‌شوند؛ مثل هر ساعت دیواری که همین اتفاق برایش می‌افتد. البته برخی از انواع ساعت‌های مچی فقط پنج ثانیه در هر سال عقب و جلو می‌شوند. در مقام مقایسه، بیشتر ساعت‌های مچی اتوماتیک هر روز چند ثانیه دچار اشتباه می‌شوند. پس از گذشت چند هفته، این امر به واگرایی چشمگیری منجر می‌شود.

یک ساعت مچی ساده و دارای باتری احتمالاً انتخاب کسانی خواهد بود که صرفا ساعتی مطمئن و بی‌دردسر می‌خواهند که هزینه زیادی روی دست آن‌ها نگذارد و قرار نیست مدگرایان و تجمل‌گرایان را تحت‌تاثیر قرار بدهند. به احتمال زیاد، این گروه غالب افرادی که دنبال ساعت می‌گردند را شامل می‌شود.

آیا یک ساعت می‌تواند هم اتوماتیک باشد و هم هوشمند؟

تصمیم‌گیری برای خرید یک ساعت اتوماتیک باعث گشوده شدن فهرستی جدید از گزینه‌هایی می‌شود که باید به آن‌ها توجه کرد. شاید به این موضوع فکر کرده باشید که اگر بخواهید ساعتی اتوماتیک را انتخاب کنید، مجبورید از جدیدترین ویژگی‌های پیشرفته صرفنظر کنید. اما لزوما اینگونه نیست.

این روزها ساعت‌های اتوماتیک زیادی وجود دارند که از ظاهر و طراحی کلاسیک استفاده می‌کنند، طوری که از نگاه بیشتر افرادی که به دنبال اکسسوری شیک و مد روز هستند، ساعت‌هایی بسیار جذاب هستند. اگر برای خرید یک ساعت اتوماتیک به بازار می‌روید، این ویژگی مطمئناً یکی از مهم‌ترین عوامل جذب مشتری خواهد بود.

متأسفانه، اگر دنبال ساعت جدیدی با همه مخلفات و متعلقات هستید، گزینه‌های اتوماتیک پیش روی شما زیاد نیستند. در چند سال گذشته، هر کسی که به دنبال یک ساعت هوشمند بود مجبور شد خود را با گزینه‌های دارای باتری راضی کند.

شاید این موضوع خیلی زود تغییر کند. چند سالی است که ساعت‌های ترکیبی به بازار آمده‌اند. اما در سال 2017، Sequent اقدام به راه‌اندازی کمپین Kickstarter برای تأمین بودجه اولین ساعت هوشمند کاملاً اتوماتیک جهان کرد.

اولین ساعت‌ها در ژوئن سال 2018 به بازار عرضه می‌شوند. بنابراین، هنوز باید صبر کرد تا دید که آیا مشکلی در خصوص محصول نهایی وجود دارد یا خیر؛ اما به نظر می‌رسد این ساعت‌ها پیشرفتی امیدوارکننده هستند.

ساعت هوشمند اتوماتیک می‌تواند ترکیبی کامل از سبک‌های قدیمی با فناوری پیشرفته باشد. این بدان معنی است که صرفنظر از نوع ساعتی که می‌خواهید در آینده بخرید، می‌توانید گزینه‌ای اتوماتیک را انتخاب کنید و مجبور نیستید از خیر استفاده از جدیدترین فناوری‌ها بگذرید یا اینکه سبک معمول خود را کنار بگذارید. آیا آینده جالب نیست؟

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×