جستجو در اشرافی
خانه سایدبار
سبد خرید
تماس با اشرافی

عینک آفتابی هوشمند چیه و چه کارهایی می‌تونه انجام بده؟

ادمین اشرافی
اشرافی
1403-07-03 ۰۹:۴۸
عینک آفتابی هوشمند چیه و چه کارهایی می‌تونه انجام بده؟

عینک‌های آفتابی هوشمند بهترین محافظت در برابر خورشید رو با جدیدترین فناوری‌ها ترکیب می‌کنن. فکرشو بکن، هدفون‌های پیشرفته، ردیاب‌های تناسب اندام، دوربین و حتی یه تراشه برای پرداخت با کارت اعتباری، همه توی یه عینک آفتابی جا میگیرن!

هر چقدر هم که ویژگی‌های خفن این عینک‌ها هیجان‌انگیز باشه، یه نوآوری خیلی ساده از همه مهم‌تره: چرا این عینک‌های هوشمند رو آفتابی نکنیم؟

آخه هدف اصلی از اضافه کردن اتصال کامپیوتری و کنترل بدون دست به عینک اینه که: الف) ما رو از خونه بکشونه بیرون و از صفحه‌های نمایشی که اسیرمون کردن دور کنه، در حالی که ب) بخشی از حریم خصوصی بصری که توی خونه داریم رو هم حفظ کنه.

جالبه بدونید که تسکین چشم در برابر نور خورشید و حفظ حریم خصوصی، انگیزه اصلی اختراع عینک آفتابی در قرن ۱۲ در چین بود. اون موقع، دانشمندها لایه‌هایی از کوارتز دودی رو می‌تراشیدن و روی قاب‌های ابتدایی می‌ذاشتن تا چشم زمین‌داران رو در برابر آفتاب محافظت کنن.

قاضی‌ها هم سریع از این فناوری جدید استفاده کردن تا احساساتشون رو موقع بازجویی از شاهدها و متهم‌ها پنهان کنن. محافظت در برابر اشعه UV و مزایای سلامتی چشم، قرن‌ها بعد از دستیابی به این دو هدف اصلی یعنی راحتی در فضای باز و حفظ حریم خصوصی، به دست اومد.

جای تعجب نیست که حالا عینک‌های آفتابی هوشمند بخشی از پیشرفت عینک‌های هوشمند شدن. آخه الان فناوری داریم که نه تنها می‌تونیم بریم بیرون و تا حدی حریم خصوصی‌مون رو حفظ کنیم، بلکه می‌تونیم خونه‌مون رو هم با خودمون ببریم.

یه نکته جالب دیگه: شاید به اون حریم خصوصی قدیمی نیاز داشته باشیم، چون با این عینک‌های هوشمند می‌تونیم از طریق ضبط صدا، تصویر و حتی پهپاد، به راحتی وارد حریم خصوصی دیگران بشیم، اون هم فقط با یه چشم به هم زدن!

عینک‌های آفتابی هوشمند چه کارهایی می‌تونن انجام بدن؟

ویژگی‌های عینک‌های آفتابی هوشمند با لیست امکانات عینک‌های هوشمند معمولی شروع میشه: میکروفن بی‌سیم، ورودی صوتی از طریق استخوان، دریافت تماس تلفنی، لنز دوربین، جستجوی صوتی بدون دست از طریق الکسا یا سیری، و نمایش متن و تصویر روی لنز، که همه اینها توسط یه واحد پردازش مرکزی (CPU) روی فریم عینک کنترل میشن.

بعد تفریح در فضای باز با عینک‌های آفتابی هوشمند شروع میشه، اونم با این امکانات اضافی:

بازخورد زیستی بلادرنگ: عینک آفتابی هوشمند Smith Lowdown Focus از یه اپلیکیشن و سنسورهایی در پد بینی و گوشی‌هاش استفاده می‌کنه تا حرکت چشم، حالت صورت، تنفس و فعالیت ذهنی شما رو زیر نظر بگیره و کمکتون کنه آروم بشید و تمرکزتون رو بهتر کنید. اگه هر روز برای تمرکز ذهنی تلاش می‌کنید، این بازخورد و تمرین بلادرنگ می‌تونه کمکتون کنه.

اتصال بلوتوث و وای‌فای: نمی‌تونید برای یه قدم زدن وسط روز دفترتون رو ترک کنید؟ عینک هوشمند Vulix Blade رو بزنید و همه چیز رو با خودتون به بیرون ببرید. این عینک با واقعیت افزوده، یه پردازنده چهار هسته‌ای ARM، اتصال به گوشی اندروید/iOS و یه صفحه نمایش رنگی Full HD 1080p، ابزارهای لازم برای برگزاری یه جلسه کاری پربار رو در غیاب فیزیکی شما فراهم می‌کنه.

ردیاب تناسب اندام: وقتی واقعاً مجبورید دفتر کار رو ول کنید، چه برای دویدن، دوچرخه‌سواری یا یه تماس بیرونی، یه جفت عینک Solos رو با خودتون ببرید. این عینک آفتابی هوشمند به فناوری‌های تناسب اندام مثل Garmin و Strava وصل میشه. اپلیکیشن Solos به شما امکان میده نمایش بلادرنگی از زمان تمرین، سرعت، ارتفاع و غیره رو ببینید و اون عادت مزاحم چک کردن مداوم ساعت یا گوشی رو کنار بذارید.

تصویربرداری سه بعدی: شاید اجتناب‌ناپذیر بود که غول شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌چت، Spectacles 3 رو اختراع کنه، یه جفت عینک آفتابی هوشمند شیک و چابک که از دو دوربین HD و چهار میکروفن داخلی استفاده می‌کنه تا تصاویر سه بعدی مناسب اسنپ‌چت بسازه. تصاویر Spectacles 3 خودتون رو توی اسنپ‌چت آپلود کنید و با فیلترهای سه بعدی که انیمیشن و حرکت به تصاویر اضافه می‌کنن، حسابی خوش بگذرونید.

کنترل با حرکات دست: درسته، سیری با صدای شما فعال میشه. اما تکلیف اون لحظه‌هایی که نمی‌خواید حرف بزنید چیه؟ عینک آفتابی Vu، که هم در مدل‌های سنتی و هم مدرن موجوده، با برنامه‌ریزی حرکات دست به شما کمک می‌کنه حریم خصوصی‌تون رو حفظ کنید و بتونید به تماس‌ها جواب بدید (یا قطع کنید)، صدا رو تنظیم کنید و آهنگ‌ها رو در سکوت کامل عوض کنید.

مد انگشتی: عینک گوگل یه دهه پیش با اون عینک‌های تکنولوژیک عجیب و غریبش شروعش کرد، ظاهری که صنعت رو به رشد عینک‌های هوشمند از اون موقع سعی کرده ازش دوری کنه. با این حال، کنترل با حرکات دست این امکان رو به وجود آورده که مد دست تکنولوژیک تبدیل به یه ترند بشه.

بهترین نمونه‌ش تا الان Focals by North هست، که لوازم جانبی شیکی داره از جمله Loop، یه جوی‌استیک انگشتی چهار جهته که منوی هوشمند قابل مشاهده رو کنترل می‌کنه. در حالی که خود North Focals فعلاً شفاف هستن، کلیپس‌های آفتابی شیک و نوستالژیکشون یه نگاه رترو دیگه به دنیای مد چشم اضافه می‌کنن.

عینک آفتابی برای گوش‌هاتون: باید از Bose، سازنده بلندگوهای درجه یک، تشکر کرد که ارتباط بین عینک‌های ضد خیرگی و صدای بدون نویز رو برقرار کرده. پلتفرم واقعیت افزوده Bose تلاش می‌کنه موسیقی مورد علاقه‌تون رو به اندازه یه روز آفتابی شفاف نگه داره.

پرداخت پوشیدنی: در حالی که بانکداری مجازی و پرداخت قبض روی اکثر عینک‌های هوشمند امکان‌پذیره، ویزا هنوز در حال بررسی محصول پرداخت با عینک آفتابی‌شه. اگرچه ممکنه رویای هر عاشق ساحل باشه که با تکون دادن عینکش یه تراکنش انجام بده، هنوز مشخص نیست که مردم ایده پوشیدن کارت اعتباریشون روی صورتشون رو قبول می‌کنن یا نه.

دید پهپاد: ما عینک آفتابی برای ورزشکار، موسیقی‌دوست و میزبان جلسه غایب داریم، اما تکلیف خلبان‌های پهپاد چیه؟ درست حدس زدید: Epson Moverio BT-300FPV برای خلبان‌های پهپاد راحت می‌کنه که همزمان نمایش رو از دید پهپاد یا کوادکوپترشون لذت ببرن، پرنده رو در دید نگه دارن و وضعیت پروازش رو کنترل کنن.

از نظر فنی، دید BT-300FPV یه دید عینک آفتابی نیست بلکه زیر یه سایه‌بان تیره قابل مشاهده‌ست، اما این دستگاه به راحتی روی عینک آفتابی معمولی‌تون جا میشه.

آینده عینک‌های آفتابی هوشمند چیه؟

بازخورد مثبت مصرف‌کنندگان به نسل اول در حال تکامل عینک‌ها و عینک‌های آفتابی هوشمند باعث شده بازیگران بزرگی مثل مایکروسافت، آمازون، گوگل، اسنپ، فیسبوک و اپل در حال بهینه‌سازی و افزودن لوازم جانبی به محصولاتی هستن که امیدوارن تغییر بزرگی از فناوری عجیب و غریب به یه وسیله ضروری ایجاد کنن.

تعجبی نداره که عینک‌های هوشمند به عنوان یه ابزار صنعتی هم پیشرفت زیادی کردن، در حالی که از سبک‌های نوستالژیک و ظرافت رترو استفاده می‌کنن تا بقیه ما رو هم جذب کنن.

یه نمونه خوب از مدل صنعتی، HoloLens 2 مایکروسافته، یه هدست فوق العاده عجیب و گرون (حدود ۳۵۰۰ دلار) که ممکنه زندگی رو برای همه، از جمله نیروهای نظامی ما، با نمایش جزئیات مونتاژ، چشم‌اندازها و گفتگوهای گروهی روی کار عملی صنعتی‌ش خیلی راحت‌تر کنه.

از نظر اجتماعی، فیسبوک با شرکت Luxottica، شرکت مادر Ray-Ban، همکاری کرده تا Orion رو بهبود بده. Orion یه هدست هوشمند واقعیت افزوده هست که برای استفاده تمام روز طراحی شده و قراره تا سال ۲۰۲۵ جایگزین گوشی‌های هوشمند ما بشه.

آمازون، مایکروسافت و اسنپ‌چت هم مشغول طراحی مدل‌های شیکی هستن که بتونن جای گوشی رو بگیرن و قیمت مناسبی هم داشته باشن.

آینده عینک‌های آفتابی هوشمند چیه؟ همونطور که گروه راک دهه ۸۰، Timbuk 3، به طور خلاصه گفت: “آینده اونقدر درخشانه که باید عینک بزنم.”

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید  

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *