جستجو در اشرافی
خانه سایدبار
سبد خرید
تماس با اشرافی

پتک فیلیپ کوبیتوس: شکل دادن به زمان

ادمین اشرافی
اشرافی
1404-01-15 ۱۳:۲۶
پتک فیلیپ کوبیتوس: شکل دادن به زمان

پاتک فیلیپ کوبیتوس جدید، وقتی مجله آمریکایی فورچون قبل از رونمایی رسمی، تبلیغی از این مدل جدید رو منتشر کرد، حسابی تو اینترنت سروصدا به پا کرد. اولش خیلی‌ها فکر می‌کردن این تبلیغ الکیه، اما کسایی که نسخه آنلاین فورچون رو دیده بودن، می‌تونستن تبلیغ این مدل جدید رو ببینن. این قضیه یه درگیری حسابی آنلاین به راه انداخت که یه عالمه جنگجوی کیبورد رو فعال کرد. بعضیا این ماجرا رو با جنجالی مقایسه می‌کردن که وقتی اودمار پیگه مدل Code 11:59 رو سال 2019 معرفی کرد، به وجود اومد.

معلومه که این شروع خوبی برای این تولیدکننده معروف سوئیسی نبود که معمولا همیشه فقط تعریف و تمجید می‌شنوه. پاتک فیلیپ برای معرفی مدل جدیدش به یه چیز بهتر از این جنجال اینستاگرامی نیاز داشت. نیازی به گفتن نیست که این کار برای اون رسانه هم بد شد، چون احتمالا دیگه هیچ وقت تبلیغ پاتک فیلیپ رو تو نشریه‌شون نمی‌بینن. ولی بیاید بریم سر اصل مطلب!

نگاهی کلی: سری جدید پاتک فیلیپ کوبیتوس

زودتر از موعد رو شدن این ساعت، بحث‌‌های زیادی رو درباره طراحیش به وجود آورد. اما مثل خیلی چیزای دیگه تو زندگی، تا وقتی یه طرح رو از نزدیک ندیدی، نباید درباره‌ش قضاوت کنی. پاتک فیلیپ کوبیتوس با طراحی قاب مربعی با گوشه‌‌های گرد، نه ناتیلسه، نه آکوانات و نه گوندولو، بلکه ترکیبی از هر سه تاشونه. در مورد اسمش هم باید گفت که “کوبیتوس” یه کلمه لاتینه به معنی آرنج یا ساعد که جالبه دقیقا جاییه که ساعت مچی بسته میشه.

صفحه برجسته این ساعت، هیچ شکی درباره سازنده‌اش باقی نمیذاره. این صفحه رو قبلا تو مجموعه ناتیلس که سال 1976 معرفی شد دیدیم و حالا تو هر سه مدل جدیدی که برای یه گروه خیلی کوچیک از روزنامه‌نگاران بین‌المللی تو مونیخ به نمایش گذاشته شدن، دیده میشه.

جذاب‌ترین مدل از بین این سه تا، مدل کوبیتوس تاریخ بزرگ لحظه‌ای، روز و فاز ماه، با شماره مرجع 5822P-001 هست که از جنس پلاتینه و تاریخ بزرگ داره که برای پاتک فیلیپ اولین باره. این مدل همچنین یکی از شش اختراع ثبت شده مربوط به این ساعته، چون تاریخش دقیقا نیمه شب تو 18 میلی ثانیه عوض میشه. این کوبیتوس تاریخ بزرگ لحظه‌ای، روز و فاز ماه، بندش از یه ماده کامپوزیتی سرمه‌ای خوشگل با طرح پارچه ساخته شده و قیمتش 86,908 یورو هست.

دو مدل دیگه هم هستن که فقط زمان رو نشون میدن. یکیشون ترکیبی از طلای رزگلد و استیل هست که قیمتش 60,257 یوروئه. صفحه آبی داره که خیلی شبیه صفحه کرنوگراف ناتیلس با شماره مرجع 5980/1AR-001 با همین ترکیب مواد هست. مدل تمام استیل کوبیتوس هم صفحه سبز زیتونی آفتابگردونی خیلی جذاب داره (شماره مرجع 5821/1A-001) و قیمتش 40,557 یوروئه. هر دوتاشون بندی دارن که از مجموعه ناتیلس خیلی خوب میشناسیم.

یه سری جدید برای پاتک فیلیپ: چرا حالا؟

تیری استرن، وقتی تو مونیخ همدیگه رو دیدیم، گفت: “خیلی وقته که یه ساعت مربعی میخوام، یه ساعت باریک. بیشتر از 85 درصد همه ساعتا گردن.” اون ادامه داد: “ما شش سال پیش کار روی این مجموعه رو شروع کردیم.” آقای استرن مدل پلاتینی با شماره مرجع 5822P-001 رو پوشیده بود که با لباس خیلی راحتش، یعنی یه پیراهن سفید دکمه باز بدون کراوات، خیلی هم خوب به نظر میرسید. این سبک غیر رسمی به احتمال زیاد عمدی بود، چون کوبیتوس بیشتر یه ساعت شهریه تا رسمی. واقعا هم باریکه. “مدل‌‌های فقط زمان، فقط 8.3 میلی‌متر ضخامت دارن و مدل پلاتینی با تاریخ بزرگ و فاز ماه، 9.6 میلی‌متر. اندازه‌ش هم بزرگه. اما 45 میلی‌متری که روی کاغذ میبینیم، رو مچ اونقدر بزرگ به نظر نمیاد. انگار یه ساعت 42 میلی‌متریه.”

تیری استرن قبلا به کوبیتوس به عنوان یه مجموعه “مبتدی” از پاتک فیلیپ اشاره کرده بود. با این حال، ارزون ترین مدلش، یعنی مدل استیل با صفحه سبز زیتونی که 40,557 یورو قیمتشه، اصلا ارزون نیست. این سوال پیش میاد که آیا آقای استرن کوبیتوس رو برای برطرف کردن تقاضای بیش از حد برای مجموعه‌‌های ناتیلس و آکوانات معرفی کرده؟

حدود 1000 تا از مدل‌‌های جدید در طول سال گذشته تولید شدن و یه روز بعد از رونمایی رسمی، تو چند تا از نمایندگی‌‌های پاتک فیلیپ موجود بودن. چند تاشون هم یه روز بعد از رونمایی تو مونیخ، روی مچ کلکسیونر‌هایی که تو نمایشگاه ساعت سنگاپور شرکت کرده بودن دیده شدن. این بدون شک یه عرضه خیلی سریعه که تو این صنعت کمتر دیده میشه.

آینده چی میشه؟

شخصا هیچ شکی ندارم که کوبیتوس موفق میشه. الان ساعتای مربعی و غیرگرد بیشتر از ساعتای گرد سنتی طرفدار دارن، پس زمان عرضه این ساعت کاملا مناسبه. فقط کافیه به موفقیت ساعتای کارتیه سانتوس و تانک، توربیلون دنیل راث و رورسو ژیگر لوکولتر نگاه کنید.

تیری استرن میگه که برنامه تولید این مجموعه تا سال 2039 هم مشخص شده. تا اون موقع، احتمالا پسر بزرگش، آدرین استرن، نقش مهمی رو تو مدیریت یکی از شرکت‌‌های ساعت‌سازی خیلی پرطرفدار دنیا به دست میاره. به هر حال، هدف پاتک فیلیپ مراقبت از ساعتا برای نسل بعدیه و آدرین نماینده نسل پنجم مالکان استرنه.

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید  

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *