تیسوت یا سیکو؟ مقایسه ساعت های دو برند تیسوت و سیکو
تیسوت و سیکو را میتوان در میان بهترین ساعتسازان حاضر در بازار قرار داد که هردو ساعتهای فوقالعاده باکیفیتی را در بازههای قیمتی گستردهای عرضه میکنند. این دو برند با وجود گسترهی بزرگی از ساعتهای خیرهکننده، در سرتاسر جهان شهرت زیادی دارند.
جالبتر اینکه هردوی این برندها در بخشهای کاملاً متفاوتی از جهان پا به عرصه گذاشتهاند که این موضوع در دید زیباییشناختی آنها مشخص میشود. گذشته از این حقیقت که هریک از این دو از کشورهای متفاوتی هستند، دیگر چه تفاوتیهایی را میتوان از تیسوت و سیکو انتظار داشت؟
تنها در یک نگاه میتوان بهراحتی چیزی که این دو را از یکدیگر متفاوت میسازد را تشخیص داد. تیسوت ساعتهای لوکستری را ارائه میدهد که مشخصاً طراحیشدهاند تا زیباترین کالاهای نوع خود باشند؛ درحالیکه سیکو بیشتر به خاطر کیفیت ساخت و مقاومت ساعتهایش شناختهشده است. برای اینکه تصور بهتری از این موضوع داشته باشید، هردوی این برندها و همچنین بهترین محصولات آنها در بازار را در مقابل یکدیگر قرار خواهیم داد. در انتهای این مقاله میتوانید تصمیم بگیرید که کدامیک از این برندها بیشتر مناسب سلیقهی شما است.
تاریخچهی تیسوت
تیسوت (Tissot) در سوئیس و در سال ۱۸۵۳ تأسیس شد. این برند شهرت خود را از طریق فروش ساعتهایی با قیمتی بهصرفه به دست آورد که دقت بینظیر آنها باعث مشهور شدن این برند در میان عامهی مردم شد. این موضوع که این برند همچنان تا به امروز بهخوبی شناختهشده است نشانهای از کیفیت محصولات آنها است.
ساعتهای تیسوت از موتورهای بسیار دقیقی استفاده میکنند که این موضوع باعث شهرت زیاد این برند در مسابقات ورزشی شده است. همچنین تیسوت بهطور رسمی با چندین تیم مختلف شرکتکننده در مسابقات فرمول یک همکاری دارد که این موضوع باعث اثبات هرچه بیشتر این موضوع میشود که این برند یکی از دقیقترین ساعتهای جهان را دارد.
همچنین تیسوت اولین شرکتی بود که ساعتهای پشتیبانیکننده از دو منطقهی زمانی را به بازار معرفی کرد که این موضوع باعث افزایش شدید فروش آنها در سرتاسر جهان شد. یکی از ویژگیهایی که بهعنوان نوعی امضا در ساعتهای تیسوت وجود دارند، گارانتی دوسالهای است که در تمامی ساعتهایی که توسط این برند به فروش میرسند وجود دارد.
تیسوت همچنین بابت طراحی و ساخت تجربی ساعتهای خود شناختهشده است. در میان ساعتهای گرانقیمت تیسوت میتوانید مدلهایی را پیدا کنید که از چوب و حتی سنگ ساختهشدهاند! تیسوت یکی از اعضای گروه ساعتسازان سوئیسی است و در میان علاقهمندان به ساعتهای مچی که به دنبال ساعتهای میان ردهی باکیفیت هستند بهعنوان یکی از بهترینها شناخته میشود.
تاریخچهی سیکو
سیکو (Seiko) یکی از برندهای شناختهشده در سرتاسر جهان است که در سال ۱۸۸۱، تنها دو دهه پس از تیسوت تأسیس شد. سیکو کار خود را بهعنوان یک مغازهی فروش جواهرات در توکیوی ژاپن آغاز کرد و ده سال طول کشید تا این شرکت وارد صنعت ساعتسازی شود. در سال ۱۹۲۴، سیکو اولین ساعت ساختهشده توسط خود را معرفی کرد.
لحظهای تعیینکنندهی سیکو در سال ۱۹۶۹ و در هنگامی فرارسید که این شرکت ساعت مچی Astron، اولین ساعت کوارتز جهان را معرفی کرد. این فناوری جدید بهکاررفته در موتور ساعت انقلابی در این صنعت به پا کرد و تا به امروز نیز از آن استفاده میشود.
یکی دیگر از اتفاقات مهم در تاریخچهی سیکو در سال ۱۹۷۷، هنگامیکه ساعت خورشیدی آنها بهطور عمومی رونمایی شد اتفاق افتاد. فناوری انرژی خورشیدی به طرز مؤثری باعث به وجود آمدن ساعتهای سازگار با محیطزیست امروزی شد. سیکو یکبار دیگر و در سال ۱۹۹۹ و با معرفی فناوری موتور Spring Drive گامی بزرگ به سمت جلو برداشت.
همچنین Seiko Astron برای باری دیگر و در سال ۲۰۱۲ معرفی شد که این بار ویژگیهای مدرنی که سیکو در طول سالها توسعه داده بود را در بر داشت. با در نظر گرفتن تاریخچهی جالبتوجه سیکو، میتوان انتظار اختراعات شگفتانگیز بیشتری را در آینده از این شرکت داشت.
مقایسهی تیسوت و سیکو
حال بیاید تا چند ساعت از میان بهترین ساعتهای هردو برند را انتخاب کنیم و به مقایسهی آنها بپردازیم. در این مقایسه از دو دستهبندی مختلف که تیسوت و سیکو در آنها شناختهشده هستند (کرنوگرافها، ساعتهای مجلسی، ساعتهای غواصی و…) یک ساعت را انتخاب خواهیم کرد تا ببینیم کدامیک از آنها در مبحث عملکرد و کیفیت کلی دست پیش را میگیرد.
ساعتهای کرنوگراف
ساعت غواصی Seiko Prospex Solar SSCO17
اگر به دنبال ساعتی هستید که تمامی ویژگیهای کلیدی و امضاهای سیکو را در بر داشته باشد، ساعت غواصی Prospex Solar انتخابی مطمئن و بهصرفه خواهد بود. Prospex با طراحی خیرهکننده و کیفیت ساخت بالای خود نهتنها برای موقعیتهای غیررسمی ساعتی مناسب است، بلکه در محیطهای سخت نیز فوقالعاده خواهد بود.
این ساعت کرنوگراف غواصی دارای قابی با رنگهای آبی و مشکی همراه با بدنهای از جنس فولاد ضدزنگ است. این ساعت همراه با سه صفحهی مدرج کوچکتر و صفحهی نمایش تاریخ قرارگرفته در بین محل ساعتهای ۴ و ۵ ارائه میشود. درست مانند تمامی ساعتهای غواصی، عقربهها و نشانگرهای این ساعت همگی دارای انتهایی روشن برای دید بهتر در محیطهای کمنورتر هستند.
Prospex دارای بدنهای از جنس فولاد ضدزنگ ۴۴ میلیمتری و پهنایی ۲۰ میلیمتری است. این ساعت همچنین از کریستال Hardlex استفاده میکند که بهشدت مقاوم و ضد خش است. در بحث مقاومت در برابر آب، این ساعت برای کار کردن تا عمق ۶۶۰ فوتی زیر آب طراحی شده است.
Seiko Prospex بهدقت بالای خود در محاسبهی زمان مفتخر است. تمامی این موارد به لطف فناوری موتور خورشیدی V175 سیکو اتفاق میافتند. Prospex همچنین دارای استانداردهایی است که از یک ساعت سیکو انتظارش را دارید؛ این ساعت بسیار خوشساخت، مقاوم و در یک بازهی قیمتی بهصرفه در دسترس است.
ساعت Tissot T Sport Textured Dial
Tissot T Sport Textured Dial نهتنها یک کرنوگراف بینقص برای رویدادهای ورزشی است؛ بلکه ساعتی بینقص نیز برای همراه داشتن در هنگام رفتن به دریا است. T Sport با طراحی نقرهای و مشکی خود انتخابی بینقص برای بسیاری از موقعیتها است.
این ساعت از فولاد ضدزنگ نقرهای ساخت شده و دارای قاب سیاه یکطرفهای است که بهخوبی قاب و بند براق نقرهای فولادی را نمایان میکند. ساعت T Sport Textured Dial دارای قابی با قطر ۴۲ میلیمتر و ضخامتی ۸ میلیمتری است. اعدادی که نشان از راحتی و مقاومت بالا دارند.
صفحهی این ساعت توسط کریستال صفیر استاندارد ضد خش با کنارههای ضد تشعشع پوشیده شده است. در داخل این ساعت از فناوری قابلاتکای موتور کوارتز آنالوگ بهره میبرد. گذشته از سه صفحهی نمایش کوچک موجود، این ساعت همچنین دارای یک Tachymeter است که در کنارهی بیرونی آن قرارگرفته است. همچنین یک نمایشگر تاریخ در محل ساعت ۴ قرارگرفته است.
در بحث مقاومت در برابر آب، این ساعت میتواند تا عمق ۶۵۶ فوتی را تحمل کند که این ویژگی این ساعت را برای انجام فعالیتهای آبی مختلف مناسب میسازد؛ اما سفرهای غواصی در اعماق دریا با این ساعت توصیه نمیشوند.
ساعتهای مجلسی
Seiko Shinobu Ishigaki
بهعنوان یک ساعت کلاسیک و سنتی، میتوانید ساعت T Sport Textured Dial را تهیه کنید که یک همراه عالی برای هر نوع موقعیت رسمی است. اعداد روی صفحهی Shinobu Ishigaki به سبک ساعتهای آفتابی طراحیشدهاند که این موضوع باعث میشود تا این ساعت حتی در موقعیتهای بیرون از خانهی بیشتری دوام بیاورد. قطر بدنهی این ساعت در حدود ۴۰ میلیمتر و پهنای آن ۲۰ میلیمتر است. قاب ساختهشده از جنس فولاد ضدزنگ این ساعت با یک بند چرمی مشکی براق همراه شده است.
این ساعت از موتور کالیبر 6R15 خود کوک شونده استفاده میکند و میتواند تا ۵۰ ساعت بدون پوشیده شدن کار کند. صفحهی نمایش این ساعت توسط کریستال Seiko Hardlex محافظت میشوند این ساعت طراحی شده تا در برابر عمق ۱۶۵ فوتی آب مقاوم باشد. درست است که این مقدار چندان هم قابلتوجه نیست اما حقیقت این است که کسی این ساعت را در هنگام پریدن در داخل استخر به دست نخواهد داشت.
طراحی بدون حاشیهی Shinobu Ishigaki، بر روی طبع ظریف و سنتی بهکاررفته در ساخت این ساعت تأکید دارد. این ساعت از خود اعتمادبهنفس و سطح بالا بودن تراوش میکند.
ساعت زنانه-مردانهی Tissot Everytime Swissmatic
تیسوت با ساعت مجلسی زنانه-مردانهی سنتی خود، Everytime Swissmatic وارد این عرصه میشود. همانطور که از نام این ساعت پیداست، Everytime Swissmatic هم برای مردان و هم برای زنان ساختهشده است. طراحی ساده و ظریف Everytime Swissmatic است که باعث درخشش این ساعت میشود.
با بدنهای از جنس فولاد ضدزنگ که با صفحهی نمایش کاملاً سیاه و عقربههای متمایل به نقرهای ترکیبشده است، طراحی این ساعت مناسب تمامی زمانها است و بهروز شده تا مناسب طرفداران ساعتهای مچی مدرن نیز باشد. این ساعت همچنین دارای بندی چرمی با برجستگیهایی مانند پوست تمساح است که با بسیاری از طرز پوششها سازگاری دارد. طرفداران مد از این موضوع استقبال خواهند کرد که بند این ساعت قابل تعویض است؛ بدین معنی که میتوانید آن را عوض کنید تا با ظاهر شما در روزهای مختلف تناسب پیدا کند.
این ساعت دارای سه عقربه است که ساعت، دقیقه و ثانیه را اعلام میکنند. همچنین Everytime Swissmatic دارای یک کریستال صفیر ضد خش و مقاومت در برابر آب تا عمق ۱۰۰ فوتی است. ساعت زنانه-مردانهی Everytime Swissmatic در تمامی موقعیتهای رسمی مناسب خواهد بود و همچنین میتواند انتخابی عالی برای استفادهی روزانه باشد.
جمعبندی سیکو در مقابل تیسوت – کدامیک بهتر است؟
بهطورکلی، هم تیسوت و هم سیکو به طرفداران ساعتهای مچی مجموعهای فوقالعاده از ساعتهای میان رده تا بالا رده را ارائه میدهند. هردوی این برندها دارای ظواهری بیعیب و نقص و عملکردی فوقالعاده هستند. انتخاب یکی از این دو به فاکتورهایی ضروری بستگی دارد.
ساعتهای ژاپنی را ترجیح میدهد و یا ساعتهای سوئیسی را میپسندید؟ در بحث بازهی قیمت، تیسوت به سمت ساعتهای لوکس متمایل میشود و معمولاً گرانقیمتتر است. با این وجود سیکو نیز ساعتهایی با قیمتهای بالاتر از ۱۰۰۰ دلار تولید میکند.
ساعتهای تیسوت همچنین به خاطر روش کلاسیک و سنتیتر این برند در طراحی ساعتها شناختهشده است؛ درحالیکه سیکو بیشتر به خاطر ساعتهای مستحکم و مخصوص محیطهای باز شناختهشده است که ظاهری اسپرت تر دارند.
تفاوت زیباییشناختی این دو برند معمولاً عامل اصلی در تصمیمگیری اکثر طرفداران ساعتهای مچی است. با این حال میتوان از یکچیز مطمئن بود: هردوی این برندها جزو بهترین ساعتسازانی هستند که محصولاتی فوقالعاده و متنوع را ارائه میکنند.